Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Українка, яка стала королевою вікінгів, вперше відвідала історичну Батьківщину (ФОТО)

Голлівудська акторка українського походження Кетрін Винник приїхала до України на 50-річчя весілля своїх батьків та на річницю незалежності. Вона показала сімейний будинок.

Відео Винник опублікувала в сторіз Instagram. Також акторка поділилася фото своєї родини.

Зокрема, на одній зі світлин були її бабусі та дідусь, які сфотографувалися після того, як емігрували до Канади.

Відомо, що 23 серпня ввечері зустрічалася з президентом України Володимиром Зеленським та першою леді Оленою Зеленською, про що Винник розповіла в Instagram.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Фото: katherynwinnick/Instagram

Як відомо, Катерина Винник має українське коріння: її предки у 1940-х роках тікали від радянської влади до Німеччини, а звідти – до Канади. Акторка змалечку говорить українською мовою та щораз в інтерв’ю підкреслює своє походження.

Кетрін Винник навчалася в українській школі в Торонто, а також відвідувала українську католицьку церкву. До восьми років вона розмовляла українською. Бабусі та дідусі акторки — вихідці з Львівщини та Тернопільщини. Мати та батько народилися в нацистській Німеччині, а потім родина емігрувала до Канади.

Акторка відома за своїми ролями у серіалах Кістки, в комедії Чудернацькі фантазії Чарлі Свона III та серілах Кістки та Вікінги. В останньому вона зіграла Лагерту (Ladgerda, Ladgertha або Lagertha) згідно хроніками Саксона Граматика XII століття – північна войовниця, володарка земель в Норвегії і перша дружина датського героя – вікінга Рагнара Лодброка (легендарний датський конунг, який завоював Британію та разом із братом, який став прапрадіом Вільгельма Завойовника, захопили Париж), згідно саг була матір’ю Бйорна Залізнобокого, засновника династії Мунсьо. Деякі автори пов’язують її з богинею Торгерд (Þorgerðr Hölgabrúðr) або Валькірією.

ЩЕ ОДИН ДОКАЗ СПОРІДНЕНОСТІ УКРАЇНЦІВ З ВІКІНГАМИ, ЧЕРЕЗ 500 РОКІВ ЯКИХ ЗМІНИЛИ ЗАПОРОЖЦІ…)))

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності