Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Українські прикордонники більше не приймають документи в “ДІЯ”

На кордоні набули чинності нові обмеження. Співробітники Державної прикордонної служби більше не прийматимуть електронні документи. Раніше під час перетину українського кордону громадяни могли пред’являти прикордонникам документи у “Дії”.

Паспорт у “Дії” може використовуватись лише для ідентифікації особи, але не для перетину кордону. Про це повідомив начальник відділу організації прикордонного контролю штабу Західного регіонального управління Держприкордонслужби Ігор Матвійчук.

Він зазначив, що співробітники ДПСУ все частіше стали виявляти факти підробки програмного забезпечення програми “Дія” та фальшиві документи в ньому.

Матвійчук уточнив, що повної відмови від роботи з додатком не передбачається. За його словами, співробітникам ДПСУ дозволено приймати електронні документи, що підтверджують інвалідність та статус пенсіонера.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

“Закордонний паспорт має бути наявним фізично. Проте ми можемо прийняти документи в “Дії”, які, наприклад, підтверджують, що особа має інвалідність. Паспорт в “Дії” може використовуватися тільки для ідентифікації особи, але не для перетину кордону“, – сказав Матвійчук.

“В засобах масової інформації поширюється повідомлення, що прикордонники не приймають е-документи в застосунку “Дія” для перетину кордону, посилаючись на слова представника ДПСУ Ігоря Матвійчука під час інтерв’ю одному з видань. Вкотре відмітимо, згідно із законом, е-паспорт і е-паспорт для виїзду за кордон не використовується у разі перетинання державного кордону України“, – прокоментував слова Матвійчука речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності