Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Українському бізнесу не вистачає працівників, – або в армія, або за кордоном…

Наразі 74% компаній в Україні відчувають дефіцит кадрів. Цей показник значно підвищився порівняно з попереднім періодом, зокрема, 55% восени 2023 року.

Про це йдеться у дослідженні ринку праці, проведеному Європейською Бізнес Асоціацією (ЕВА).

«74% респондентів відмітили, що зараз відчувають дефіцит кадрів, 17% частково відчувають дефіцит кадрів і 7% не відчувають дефіциту кадрів. Цей показник значно підвищився порівняно з попереднім періодом (55% восени 2023 року)», – йдеться у дослідженні.

Основними проблемами сьогодні на ринку праці України, на думку бізнесу, є: дефіцит талантів, мобілізація, бажання працювати віддалено, відтік кваліфікованих кадрів за кордон, вигоряння і втома співробітників та інші.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Учасники дослідження зазначили, що в компаніях на цей рік заплановані такі зміни:

збільшення рівня заробітної плати (у 72% респондентів);

збільшення бюджетів на навчання та розвиток (39%);

збільшення кількості працівників (35%);

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

вихід на інші ринки та пошук нових партнерів (32% опитаних).

Відкривати нові вакансії цьогоріч планують 67% учасників дослідження.

Водночас 48% респондентів повідомили, що кількість працівників у їхніх компаніях у 2024 році залишиться без змін, а 5% респондентів написали, що в їхніх компаніях планується скорочення кількості працівників.

Дослідження тривало у період з лютого до квітня 2024 року та охоплювало період серпень 2023 – квітень 2024 рр. Участь у дослідженні була анонімною.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Раніше ми писали, що Верховна Рада ухвалила в другому читанні законопроєкт № 5695, який має врегулювати роботу домашніх працівників і знизити рівень незадекларованої праці.

Також нагадаємо, що Кабінет міністрів планує затвердити нові правила бронювання співробітників від мобілізації, врахувавши пропозицію Офісу президента про відстрочку для працівників.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини…

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності