Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Українським біженцям у Нідерландах і Чехії треба знати…

Захід, згідно з яким шукачі притулку з дозволом на проживання не мають права привозити членів своєї сім’ї до Нідерландів, поки вони не отримають житло в Нідерландах, буде тимчасово скасований. Також у Чехії для українських біженців безкоштовне проживання у готелях, гуртожитках та пансіонатах пропонують обмежити 5 місяцями, але про це дещо нижче.

Про це держсекретар Ван дер Бург написав у своєму листі до Палати представників, повідомляє видання NOS.

Таким чином коаліція хотіла тимчасово обмежити приплив шукачів притулку, оскільки їх прийом вже деякий час перебуває під великим тиском.

Це стало зрозуміло минулого літа, коли сотні людей були змушені ночувати просто неба в переповненому центрі прийому заяв в Тер-Апелі.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Коаліція розробила пакет заходів і рішень, включаючи призупинення возз’єднання сімей шукачів притулку. Їм заборонялося виїжджати слідом за членом сім’ї, який залишився без домівки, щонайменше, на пів року.

Але кілька суддів постановили, що цей захід фактично неможливий, оскільки порушує міжнародні договори. Саме тому уряд тимчасово скасовує цей захід, пише Ван дер Бург. Держсекретар зазначив, що це «відповідає очікуванням, що інші суди» приймуть таке ж рішення, а це означає, що «корисний ефект від заходу наразі відсутній».

Уряд все ще очікує рішення по апеляції у цій справі, перш ніж прийняти остаточне рішення. Слухання відбудеться завтра, вердикт ще не відомий.

Зміни не мають зворотної сили і тому стосуються лише тих запитів, які будуть подані відтепер. Обмеження на поїздки у зв’язку з возз’єднанням сім’ї поширюється на заяви про возз’єднання сім’ї, які були подані в останні місяці і за якими вже було прийнято рішення.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Голландська рада у справах біженців називає це рішення «кроком у правильному напрямку». Однак в організації вважають, що власники статусу та члени їхніх сімей, які все ще підпадають під дію цього заходу, залишаються обдуреними.

«Це надзвичайно жорстко і несправедливо», – організація сподівається, що державний секретар все ж таки скасує весь цей захід.

Раніше у Нідерландах розпочалося будівництво тимчасових притулків для осіб, які шукають притулку.

Cуд Нідерландів зобов’язав уряд привести умови в центрах екстреного надання притулку у відповідність до стандартів ЄС і заявив, що вразливі біженці більше не повинні там розміщуватися.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У Нідерландах переважна більшість українців, які тікали від війни, знайшли роботу: мова йде про близько 83% – працедавці дуже задоволені.

Також у Чехії для українських біженців безкоштовне проживання у готелях, гуртожитках та пансіонатах пропонують обмежити 5 місяцями.

Про це повідомляє proukrainu.blesk.cz.

Міністерство праці Чехії пропонує запровадити зміни щодо термінів проживання із квітня 2023 року.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Українці, які отримали тимчасовий захист в країні, зможуть безкоштовно жити у екстреному житлі для біженців максимум 150 днів. Йдеться про гуртожитки, пансіонати, готелі, квартири від організацій.

Якщо ж українець в Чехії відмовиться від запропонованого житла або залишить його більше ніж на 5 днів, це вважатиметься вичерпанням максимального терміну перебування в ньому.

Зараз в Чехії в таких приміщеннях проживають 70 тисяч українських біженців, держава виділяє компенсацію в 300-350 крон за добу. Через 5 місяців українці можуть оплачувати своє перебування.

Раніше повідомлялося, що Чехія передасть Україні дві важкі мостові конструкції. Транспортуватимуть їх за допомогою пожежників.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Наразі Україна та Чехія засновують спільний оборонний кластер для виробництва військової техніки і боєприпасів, співпраці у сфері ремонту та розробок.

У Чехії оголосили збір на €3,7 мільйона для 15 комплексів Viktor для України для боротьби з дронами та іншими цілями на малих висотах.

Уряд Чехії планує в наступному році провести підготовку близько 4 тисяч українських військовослужбовців.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності