Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Українці відмовляються від іпотеки, – так розбагатіли, не довіряють уряду, чи не бажають тут жити?

Обсяг наданих населенню іпотечних кредитів у січні 2024 року порівняно із груднем 2023 року скоротився на третину, але більш ніж удвічі перевищує показник за аналогічний період минулого року, повідомляє пресслужба Національного банку.

Банки України у січні видали 676 іпотечних кредитів на загальну суму 1,1 млрд грн, згідно з даними щомісячного опитування банків про іпотечні кредити.Про видання нової іпотеки у січні поінформували сім банків. Більшість угод, як і раніше, укладалося на вторинному ринку нерухомості.

Майже всі кредити протягом останнього року надано у межах держпрограми пільгового кредитування «єОселя».

Середньозважена ефективна ставка за іпотечними кредитами у січні третій місяць поспіль залишилася на рівні 7,6% річних.

У регіональному розрізі більше іпотечних кредитів у січні видано у Києві та Київській області – 300 договорів на загальну суму 555 млн грн (50% від загального обсягу), Одеській (49 договорів на 71,6 млн грн), Львівській (32 на 59,4 млн грн) та Вінницькій (32 на 53,6 млн грн) областях.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Як повідомлялося раніше, пільгові іпотечні кредити за програмою «єОселя» на загальну суму 7,7 млрд грн вже отримали 5,2 тис. родин.

Слід зазначити, програма «єОселя» запрацювала в жовтні 2022 року; її реалізовують Мінекономіки, Мінцифри, Укрфінжитло та Дія.

Sense Bank доєднався до державної програми іпотечного кредитування «єОселя», що допоможе збільшити регіональне покриття її учасників.

Крім цього, у жовтні 2023 року українські банки видали 826 іпотечних кредитів на загальну суму 1,3 млрд грн.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності