Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Українці знову почали читати завдяки тисячі ЗЕленського…

За майже два місяці українці витратили 2,5 млрд гривень з грошей за щеплення. Найбільше – на книжки. Про це розповів прем’єр Денис Шмигаль.

Загалом подали вже 8,1 млн заявок на отримання 1000 грн за вакцинацію. Найпопулярнішими напрямами, за словами прем’єра, є книжки – 885 млн грн, кіно – 568 млн грн і залізничні квитки – 284 млн грн.

Кілька тижнів тому українцям віком 60+ дозволили витрачати гроші за щеплення на ліки. На ліки витратили 179 млн грн.

Від 7 лютого отримати гроші за щеплення зможуть підлітки від 14 років.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

В уряді також розширили перелік, на що можна витрачати гроші за вакцинацію.

До сфер спорту, розваг, подорожей додалися освітні курси, спортивні товари, канцтовари, шкільне приладдя та друкарська продукція.

Програма “єПідтримка” з виплати грошей за вакцинацію працює з грудня 2021 року.

Люди, які отримали 2 дози вакцини і мають додаток “Дія”, можуть отримати від держави тисячу гривень та витратити їх на передбачені програмою напрямки.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Ті, хто зробив бустерну дозу, отримають ще 500 гривень.

Так в уряді сподіваються заохотити людей до щеплення.

“єПідтримка” триватиме рік до 18 грудня 2022 року.

Кошти надають на чотири місяці з моменту отримання, витратити їх можна як онлайн, так і офлайн – шляхом безготівкового розрахунку через термінали компаній. Якщо за чотири місяці гроші не витратили, вони повертаються державі.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У другому-третьому кварталі 2022 року розпочнуть другий етап програми. Людям запропонують альтернативний офлайн-механізм отримання грошей без додатка “Дія”.

“Люди, які не мають смартфонів, зможуть подати звернення на отримання допомоги в офлайн форматі”, – пояснили в мінекономіки.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності