Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

Українця забили до смерті у витверезнику в Польщі

У Вроцлаві поліцейські після затримання жорстоко били та душили українця, після чого він помер.

Про смерть 25-річного громадянина України Дмитра Никифоренка написало авторитетне польське видання Gazeta Wyborcza.

Виявляється, трагедія сталася ще 30 липня. За інформацією журналістів, Никифоренко повертався автобусом додому з роботи, де він з колегами випив. За однією з версій, він заснув в автобусі, за іншою – дивно поводився і бився головою об вікно. Водій автобуса викликав швидку допомогу, а та – поліцію, яка доставила затриманого у витверезник. У крові українця виявили 1,5 проміле алкоголю – це між легким та середнім сп’янінням.

Потім поліція стверджувала, що чоловік агресивно поводився і проти нього застосували газ та кайданки.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Але Gazeta Wyborcza отримала відео із камер спостереження з витверезника у Вроцлаві, і з нього видно, що поліцейські брешуть:

Українець не поводився неагресивно, але його били і душили шестеро правоохоронців і співробітників витверезника. Вони сідали на чоловіка, притискали голову до підлоги коліном, прив’язали до ліжка, били його кулаками, кийком і душили. Це продовжувалося пів години, доки у ситуацію не втрутився лікар.

Реанімаційні заходи не допомогли і Дмитро помер. Його поховали в Україні в середині серпня, а в Польщі причину смерті досі офіційно не назвали. При цьому є попередні висновки експертів, що вона сталася в наслідок насильницького задушення.

Розслідування смерті українця веде районна прокуратура Свидниці. Воно було перенесене туди, щоб уникнути звинувачень в упередженості. Слідчі чекають результатів розтину, призначені додаткові аналізи. Після публікації журналістів Wyborcza чотирьох поліцейських відсторонили  від роботи, двох звільнили зі служби.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нещодавно у Польщі трапилося ще кілька прикрих інцидентів із українцями:

  • Раніше у Польщі помер 44-річний тернопільчанин після застосування поліцейськими електрошокера.
  • Минулого листопада у Польщі поранили ножем двох українських студентів.
  • Також у Польщі згоріла теплиця, куди заселили українців, загинула жінка.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності