Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Українцям теж доведеться звикати жити без TikTok-у, – Китай тут більше не пройде…

Федеральна комісія зв’язку США вимагає від компаній Apple і Google видалити TikTok зі своїх магазинів додатків найближчими днями.

У американської влади є підтвердження витоку даних користувачів програми, вони передаються владі КНР, йдеться у повідомленні уповноваженого комісара FCC Брендона Кара.

При цьому TikTok називають загрозою національній безпеці та «вовком у овечій шкурі».

Американський чиновник опублікував листи гендиректору Apple Тіму Куку і виконавчому директору Google Сундару Пічаї, в яких TikTok звинувачують у витоку даних.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Підкреслюється, що у американської влади є підтвердження витоку даних користувачів додатку, вони передаються владі КНР. При цьому TikTok називають загрозою національній безпеці і “вовком в овечій шкурі”.

Федеральна комісія зв’язку просить компанії видалити додаток з App Store і Google Play до 8 липня. У разі відмови від Apple і Google будуть вимагати пояснень.

Нагадаємо, у вересні 2020 року екс-президент США Дональд Трамп підписував заборону на завантаження програми TikTok на території його держави.

Але пізніше президент США Джо Байден скасував цей указ Трампа і дозволив роботу TikTok.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Зважаючи, що навіть найбідніший українець сьогодні переважно користується телефоном від Apple, а також кожен другий є зарестрованим користувачем соцмережі TikTok, то тепер українцям доведеться вибирати: або переходити на користування китайськими телефонами і користуватися російським пошуковиком Яндексом замість Google або звикати жити без TikTok-у.

Нагадаємо, що напередоні повномасштабного вторгнення росії в Україну, 23 лютого, наша держава зазнала багатотисячної хакерської атаки з боку Китаю, про що повідомляють українські спецслужби. “Сопадєніє”?!

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності