Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Українцям з 15 липня в’їзд в Угорщину буде закрито

Уряд Угорщини прийняв рішення посилити обмеження щодо мандрівок через державний кордон. Дане рішення прийняли, після спалаху випадків Covid-19 у сусідніх країнах. Відповідно в’їзд з України заборонять, бо Україна входить до країн “червоної зони” поширення коронавірусу.

Угорщина запроваджує нові обмеження на транскордонні поїздки вже з наступної середи, щоб не допустити поширення коронавірусу після спалаху нових випадків захворювання у кількох сусідніх країнах”, – йдеться в офіційному повідомленні.

В неділю керівник адміністрації голови уряду країни Гергей Гуляш повідомив,  на онлайн-конференції, що нові обмеження необхідні для стримання коронавірусу “поза межами країни”, щоб уникнути повторного запровадження внутрішнього карантину.

Відповідно до нових правил, громадяни Угорщини, які повертаються з країн підвищеного ризику, повинні будуть пройти медичні перевірки на кордоні, їм зобов’язані також пройти 14 карантинний день, навіть якщо вони не інфіковані на коронавірус. Цього можна буде уникнути лише за допомогою двох негативних тестів COVID-19, зроблених протягом попередніх 5 днів, зазначив Гергей Гуляш.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ: УГОРЩИНА НИШКОМ СКУПОВУЄ ЗЕМЛІ ЗАКАРПАТТЯ

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Аналогічно ситуація з іноземцями, які приїжджають з країн “жовтої зони”, натомість тим, хто їхатиме з “червоних” країн, буде заборонено в’їзд до Угорщини.

Такі країни, як Албанія, Косово, Чорногорія та Україна, належать до червоної категорії поруч з деякими іншими державами.

Сербія, Болгарія, Португалія, Румунія, РФ, Швеція та Велика Британія належать до країн, визначених як “жовті”, поїздки з Хорватії – популярного місця відпочинку для угорців – поки що здійснюватимуться без будь-яких обмежень.

Перелік країн буде періодично змінюватись.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ТАКОЖ ДО ТЕМИ: ЄВРОПА ПЕРЕГРАЛА УКРАЇНСЬКОГО ПРЕМ’ЄРА, – КОГО ВПУСТЯТЬ ДО ЄС, А КОГО – НІ?

Транзитні та вантажні поїздки, а також ділові поїздки звільнені від застосування нових обмежень, але перевірки стану здоров’я все ж можуть проводитися.

В Угорщині, чисельність населення якої складає близько 10 мільйонів осіб, наразі зафіксовано 4 234 випадки COVID-19 та 595 смертей внаслідок пандемії.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності