Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Україна для них не «європейська»

Президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер відмовився назвати Україну європейською державою, щоби запобігти визнанню права України подавати заявку на членство в ЄС.

Це відбулося на прес-конференції за підсумками саміту Україна-ЄС в Києві.

Про те, що Україна має намір подати таку заявку, повідомив президент Петро Порошенко.

Як відомо, уставні документи ЄС містять обмеження – заявку на набуття членства можуть подавати лише «європейські держави». Євросоюз уникає такого визначення у документах, які стосуються України.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Під час прес-конференції Юнкер відмовився напряму відповідати на запитання, чи є Україна європейською державою, але нібито й не виключив, що ЄС зробить таке визнання згодом.

«На мій погляд, Україна – частина європейської сім’ї. Не африканської, а європейської», – уникнув він вживання такого терміну, частково повторивши свою попередню заяву.

Водночас, президент Порошенко наполягає, що Україна має право подати таку заявку.
«49 стаття договору ЄС дає право всім європейським країнам подавати заявку на набуття членства в ЄС, а Україна – це європейська країна», – наголосив президент України.

Паралельно у ході саміту «Україна – ЄС» той самий голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер сказав, що Україні та Європейському Союзу не потрібне відтермінування із запровадженням всеохопної зони вільної торгівлі, оскільки будь-які відтермінування лише відкладають прийняття необхідних рішень. При цьому наголосивши, що зона вільної торгівлі повинна запрацювати 1 січня 2016 року, як і передбачено Угодою про асоціацію України з ЄС.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, що нещодавно дві «європейські сестри» України – Франція та Німеччина намагалися завадити проведенню саміту Україна – ЄС, тобто усе ще раз підтверджує, що ЄС чекає на Україну з «розпростертими обіймами»…

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності