Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Україна одержала чергового Прем’єра, – в кулуарах приймають ставки

Верховна Рада України на позачерговому пленарному засіданні 4 березня обрала нового премєр-міністра.89797564

Місце Олексія Гончарука на чолі нового уряду зайняв ексголова Івано-Франківської ОДА Денис Шмигаль, кандидатуру якого рекомендував президент.

У своєму виступі перед голосуванням Денис Шмигаль заявив, що буде виконувати ті завдання, які президент Володимир Зеленський ставив перед попреднім Кабміном.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИПрем’єр таки зважився написати заяву на звільнення… а тут ще постанова Ради

Крім того, запропонував найближчим часом парламенту переглянути державний бюджет на 2020 рік.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Ми повинні переглянути державний бюджет на 2020 рік, особливо у частині збільшення виплат та пенсій для простих українців. Є видатки, які ми повинні зменшити, це стосується зарплат і премій посадовців”, – сказав Денис Шмигаль.

За призначення Дениса Шмигаля проголосував 291 народний депутат. Після чого нардепи пішли на перерву для засідання фракцій.

Перед призначенням нового прем’єра, уряд 353 голосами проголосував за відставку попередника Олексія Гончарука.

Нагадаємо, Денис Шмигаль очолив Івано-Франківську ОДА 2 серпня 2019 року, а вже 4 лютого його призначили на посаду віцепрем’єр-міністра України – Міністра розвитку громад та територій України.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Довідка:

Денис Шмигаль народився 15 жовтня 1975 року у Львові. З відзнакою закінчив Львівську політехніку у 1997 році, а за п’ять років став кандидатом економічних наук, захистивши дисертацію з регіональної економіки та розміщення продуктивних сил. Працював на виробничих підприємствах Львівщини, очолював інвестиційні компанії, обіймав керівні посади.

З 2009 до 2011 року, під час президентства Віктора Януковича, був начальником головного управління економіки та інвестицій Львівської ОДА. З 2012 року працював на посаді начальника головного управління економіки та промислової політики Львівської ОДА. Згодом очолив департамент економічного розвитку, торгівлі та промисловості ОДА. З цієї посади його було звільнено 30 грудня 2013 року. Був одним з розробників стратегії розвитку Львівщини.

Після Майдану став заступником Державної фіскальної служби у Львівській області.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

25 січня 2018 року Денис Шмигаль став керівником Бурштинською ТЕС, яка належить компанії ДТЕК Ріната Ахметова. У червні 2019 року Шмигаль став одним з трьох кандидатів на посаду Львівської ОДА, в результаті був призначений очільником Івано-Франківської області, а вже 4 лютого його призначено віцепрем’єр-міністром України – міністром розвитку громад та територій України.

Кандидат економічних наук Денис Шмигаль закінчив аспірантуру Інституту регіональних досліджень НАН України. Захистив дисертацію. Додатково вчився за кордоном – у Бельгії, Канаді, Грузії, Фінляндії. А у Німеччині – в Рейнсько-Вестфальському технічному Університеті, за програмою підготовки менеджерів Федерального міністерства економіки та енергетики Німеччини.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності