Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Україна перейшла на німецьке та польське сало

Україна у 2014 році імпортувала сала на 60% більше, ніж у 2013 році. Про це повідомив Український клуб аграрного бізнесу.

Зокрема, поставки збільшили Німеччина на 33,1% від загального імпорту сала і Польща — 27%. Крім того, в числі основних постачальників продукту виступає Угорщина з показником в 11,7%, а також з Данії, Франції та Бельгії.

За даними асоціації, збільшенню обсягів ввезення сала сприяли низькі ціни в умовах девальвації гривні.

Якщо в 2013 році середня вартість продукту дорівнювала 1,53 доларів за кілограм, то в 2014 році вона впала до 0,92 доларів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Примітно, що імпорт продукту в країні збільшується протягом кількох останніх років, що пов‘язано з дефіцитом твердого сала, яке використовують у виробництві ковбасних виробів.

В Україні більшість підприємств відгодовують свиней беконних порід, оскільки вони дорожче, а м’ясокомбінати намагаються знизити собівартість виробництва за рахунок використання дешевої сировини, повідомила експерт з аграрних ринків Аліна Жарко, передає Подробности.

Як повідомлялося, з 1 січня набрав чинності закон «Про безпеку і якість продовольчих продуктів», який повинен адаптувати українське законодавство до стандартів СОТ та ЄС. Норми зобов’язують селян не забивати худобу самостійно, а везти на спеціальні бойні, а молочні продукти переробляти промисловим способом.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності