Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Україна планує отримати 80 млн гранту на науку

Україна 20 квітня 2015 р. планує офіційно підписати угоду про вступ до європейської грантової програми «Горизонт 2020», яка надає фінансову допомогу вченим, обсягом 80 млн євро.

Про це на засіданні уряду в середу сказав міністр освіти і науки України Сергій Квіт.

«Сьогодні наш уряд буде приймати останнє рішення, формальне рішення про вступ України до європейської грантової програми «Горизонт 2020». Це грантова програма, що фінансує наукові дослідження. Її обсяг обчислюється – це 80 млрд євро, і в наш час, коли ми маємо дуже суттєві проблеми з фінансуванням наукових досліджень, фактично, всі наші університети і дослідницькі інститути повинні отримати доступ до цієї великої європейської грантової програми … 20 числа у нас відбудеться офіційне підписання цієї угоди», – зазначив Квіт.

За його словами, Україна зроблені 95% знижок і пільговий рік на вступ до цієї програми. “Цього року ми вступаємо і не платимо нічого. Далі той внесок, який нам залишається, – 35 млн євро протягом шести років може бути зменшений в два рази, але для цього ще треба попрацювати і провести певні переговори”, – додав міністр.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності