Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Україні пропонують активніше продавати інтелект

Україна має можливість збільшити поставки в Євросоюз за рахунок високоінтелектуальних продуктів і товарів з високою доданою вартістю, заявила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі, торговий представник України Наталія Микольська.

Наприклад, у Європі затребувані послуги з архітектурного проектування, інжинірингу (консультації та послуги в питаннях створення промислових або інфраструктурних об’єктів). Крім того, за словами експертів, Україна має хороші шанси закріпитися в ІТ-сфері, на ринку логістичних послуг, в консалтингу.

Причому головна роль тут відводиться малим і середнім підприємствам, які останнім часом проявляють активний інтерес до зовнішньої торгівлі.

«Байдужість змінилася активним інтересом до того, як краще виходити на зовнішні ринки», – говорить віце-президента з питань стратегічного розвитку Американської торговельної палати Тарас Качка, відзначаючи, що ставлення дрібного бізнесу до можливостей використання зони вільної торгівлі з ЄС в рамках Угоди про асоціацію змінилося докорінно.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Дуже добре, що малий і середній бізнес уже розуміє, що їхній товар чекають на ринку Євросоюзу. Все залежить тільки від якості товару і підходів у його просуванні», – зазначила Наталія Микольська.

За її словами, Україна цілком в змозі значно збільшити експорт послуг. У тому числі тому, що в кожній експортній партії товару від 20% до 40% вартості припадає на супутні послуги (консалтинг, митні брокери, перекладачі і т.д.).

Наприклад, при поставці високотехнологічного обладнання, як правило, надаються послуги з його монтажу і подальшого обслуговування. Сюди ж можна додати навчання персоналу і постачання запчастин.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності