Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Фоторепортажі

УКРАЇНІ ТЕЖ БИ НЕ ЗАВАДИЛО…

На фото, що перед читачем, показано паспорт «НЕГРОМАДЯНИНА» Латвії…

Коли Латвія стала незалежною державою і звільнилася від радянського ярма, вона видала паспорти тільки тим, хто пройшов тест на громадянство: знання конституції, культури та мови. Тоді 30% населення цієї крихітної і економічно успішної європейської держави не змогли скласти цей іспит. Тому Латвійський по національному складу уряд, що дуже важливо, придумав як їх стимулювати до навчання і успішного складання іспитів – усім таким людям видали спеціальний паспорт «негромадянина» (саме так в ньому і зазначено). Це означає, що люди з такими «недопаспортами» не мають права голосувати, працювати на держслужбі, а для виїзду в ЄС, членом якої сьогодні і є Латвія, їм потрібно отримувати візу.

p2Загалом таких людей на пострадянському просторі називають «ватниками» чи «агресивними радянськими зомбі чи пережитками» і т.ін.. Але як би там не було, важливо інше, що скільки б вони не кричали про «отнятую у них, мать ихнюю, родину», їхня думка всередині держави ні на що не впливає…

Тому на сьогоднішній день кількість таких «ватників» у Латвії скоротилася до якихось 7%.

Після цього виникає запитання, якби в Україні свого часу запровадили таку ж практику, а в парламенті б сиділи українці, хіба б мали ми сьогодні проблеми з Кримом чи Донбасом?..

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Можливо ще не зовсім пізно?

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності