Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Українські митниці в управління британцям

Уряд України проводить переговори про передання в управління окремих українських митниць з відомої британської компанії (Crown Agents), що має такий досвід у країнах ЄС та інших країнах, повідомив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк.

«Я очікую завершення переговорів і передання кількох митниць в управління британської компанії», – сказав він у Верховній Раді в п’ятницю, підбиваючи підсумки візиту цього тижня у Вашингтон на інвестконференцію.

Прем’єр наголосив, що йдеться не лише про запровадження нової культури спілкування на митниці, а й демонстрації того, що ліквідація корупції на митниці може суттєво збільшити надходження до бюджету.

Як повідомлялося, у квітні цього року голова фракції «Самопоміч» Олег Березюк заявив, що Кабмін позитивно сприйняв пропозицію передати управління українською митницею іноземним експертам, і прем’єр-міністр віддав доручення міністру економіки детально опрацювати таку можливість.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У середині червня О. Березюк повідомив, що компанія з Великобританії зацікавилася ідеєю отримати в управління українську митницю. «Була пропозиція віддати митницю під контроль або аутсорс на півтора року аутсорсинговим компаніям Німеччини, Британії, Швейцарії. Так от, з допомогою посольства Британії, у співпраці з комітетом, є компанія, яка це робить у світі дуже успішно», – сказав він на засіданні погоджувальної ради, не уточнивши назви компанії.
Наприкінці червня на презентації інституційної реформи Державної фіскальної служби (ДФС) А. Яценюк ініціював експеримент з передання окремих митних служб в управління спеціалізованим іноземним компаніям.

«Пропоную експеримент на окремих митницях: запросимо зовнішню компанію, зразок Crown Agents, щоб вони оперували окремими митницями», – сказав голова уряду.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності