Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Українського корупціонера, якого вважали мертвим, затримали у Франції

Французькі жандарми затримали в Бургундії “високопоставленого” громадянина України, якого на батьківщині підозрюють у масштабній корупції.

Про це повідомляється на сайті Європолу.

5 жовтня французька жандармерія за активної підтримки Європолу заарештувала в Бургундії, поблизу Діжона, високопоставленого втікача з України, який розкішно мешкав у Франції“, – йдеться в повідомленні, але ім’я затриманого не розкривається.

За інформацією Європолу, європейські правоохоронці підозрюють чоловіка у міжнародному шахрайстві та відмиванні грошей.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Згідно з повідомленням, ще в січні Франція розпочала розслідування підозрілих операцій щодо купівлі замку за 3 мільйони євро люксембурзькою компанією, основним власником якої є громадянин України.

Завдяки ефективній співпраці з представниками української та люксембурзької влади стало відомо, що головного підозрюваного розшукували в його рідній країні за корупцію. Однак йому вдалося уникнути покарання, підробивши свідоцтво про смерть“, – розповідають у відомстві.

Однак, за даними Європолу, пізніше було встановлено, що підозрюваний не лише живий, а й веде розкішне життя у Франції.

Справа про шахрайство в окремій країні зросла до розмірів відмивання доходів від корупції у міжнародних масштабах“, – зазначають у відомстві.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Повідомляється, що підозрюваного затримали разом з трьома спільниками.

Також арештували його майно на 4,6 мільйони євро, включаючи замок у Франції, вінтажний Rolls Royce Phantom і три витвори мистецтва Сальвадора Далі.

За інформацією ГПУ, затриманим виявився Дмитро Малиновський, який за даними Міністерства внутрішніх справ в розділі осіб, які переховуються від органів влади, є Дмитро Малиновський, який зник ще у серпні 2014 року.

Зокрема, вказано, що дану особу (Малиновського) оголосили в розшук від 18 серпня 2014 року.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Дружина Малиновського у суді стверджувала, що 17 листопада 2014 року невідома особа через консьєржа будинку передала їй картону коробку зі свідоцтвом про смерть її чоловіка та попіл.

Так, 20 листопада вона поховала прах нібито Малиновського. Зазначалося, що “смерть” настала 25 жовтня 2014 року.

Крім того, в іншій справі йдеться, що “в березні-квітні 2015 року ОСОБА_3 (Малиновський) та особа на прізвище “Н”, як ніби-то представники компанії “Expotrade Global Limited” уклали договори на поставку міжнародній компанії “Dreymoor Fertilizers Overseas Pte Ltd” 20000 тон карбаміду та аміаку з ПАТ “Одеський припортовий завод”, проте умов договору не виконали”.

Після перерахування 12 776 145 євро на рахунок “Expotrade Global Limited” вказані особи зникли.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Також за даними МВС, Малиновського підозрюють у вчиненні злочинів, передбачених ч.3 ч. 4 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) та ч.4 ст. 190 (шахрайство) КК України.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності