Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Українською військовою промисловістю займуться американці

В Україні невдовзі з‘явиться «мозковий центр», який займатиметься генеруванням ідей для покращення оснащеності й боєздатності вітчизняної армії.

Про це розповіли представники державного концерну «Укроборонпром» під час прес-конференції, передає кореспондент Юрій Кравчук.

Новостворене агентство отримало назву UkrARPA.Воно функціонуватиме за зразком Агентства передових оборонних дослідницьких проектів (DARPA), яке працює в США. Український аналог стане майданчиком для створення новітніх технологій у військовій сфері. UkrARPA об’єднає різноманітних розробників, стартапи, інвестиційні фонди і військові підприємства. Вони й втілюватимуть в життя ідеї.

Завдяки появі такої платформи з’явиться можливість сконцентрувати наукові ідеї, інвестиції, а також створити механізми обміну та захисту технологій. Це стане ще одним з етапів реформування оборонної промисловості України.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Куратором UkrARPA буде заступник генерального директора з розвитку Артур Херувімов. Концепція проекту представили в Міністерстві оборони, Міністерстві економічного розвитку і торгівлі, депутатам, а також представникам вищих навчальних закладів України.

Допомагатиме UkrARPA розвиватися колишній керівник DARPA Ентоні Тетер. Поки ще невідомо, з яких джерел фінансуватиметься проект. Але згодом його передадуть у відомство Міноборони.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності