Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Українці будуть за свій рахунок утримувати політиків

Міністерство юстиції України готує законопроект про фінансування політичних партій з державного бюджету. Про це повідомив глава Мін‘юсту Павло Петренко в телеінтерв’ю 5 каналу.

«Спільно з міжнародними експертами, профільним комітетом в парламенті сформована робоча група і вже на фінішній стадії знаходиться проект закону, який передбачає державне фінансування парламентських партій», — сказав він.

Законопроект також передбачає державне фінансування не лише парламентських партій, але і тих, які на останніх парламентських виборах набрали кількість голосів, близьке до прохідного бар‘єра, уточнив П. Петренко.

Він визнав, що законопроект чекає неоднозначна реакція з боку української громадськості.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Мінус — це звичайні громадяни сприймають: а чому ми повинні фінансувати партії з бюджету? Але фінансування партій з бюджету, коли є нерівне становище партій і прихована політична корупція через непрозоре фінансування партій, для простого українця набагато гірше, оскільки та чи інша політсила фактично повинна виконувати якісь лобістські замовлення спонсорів», — пояснив глава Мін’юсту.

При цьому П. Петренко не пояснив, що заважає політичним партіям в майбутньому отримувати фінансування з держбюджету, тобто з кишені простих платників податків, і при цьому одночасно виконувати лобістські замовлення спонсорів.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності