Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Українці стали частіше їздити на старих автомобілях

Реєстрація б/у автотранспортних засобів усіх типів в Україні в лютому 2015 р. склала 2,447 тис. – на 29% більше, ніж у лютому минулого року і на 23% більше показника січня-2015.

Згідно з інформацією на сайті асоціації “Укравтопром”, при цьому частка уживаного транспорту в загальному обсязі продажів у лютому-2015 досягла 42% від загального обсягу реєстрацій автотранспорту проти 10% у лютому-2014 (у січні поточного ця частка склала 41%).

При цьому, констатують в асоціації, найбільш стрімко зросли первинні реєстрації в легковому сегменті автомобільного секонд-хенду – у лютому вони збільшилися в 2,2 рази до лютого минулого року і втричі до січня поточного – до 872 од.

“Таким чином, у загальному обсязі лютневого ринку легкових авто 3,796 од. Частка б/у автомобілів досягла 23% (у лютому минулого року – 3% – ІФ)”, – констатує “Укравтопром”.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Як повідомлялося, нових легкових авто в Україні в лютому було продано майже в п’ять разів менше, ніж у лютому минулого року. Проте, за оцінкою генерального директора ВААІД Олега Назаренка, оприлюдненою на сторінці в мережі Фейсбук, порівнювати продажі нових легкових авто в минулому місяці з тим же періодом минулого року не зовсім коректно, оскільки в лютому-2014 був відзначений пік продажів на тлі ажіотажного попиту (люди кинулися знімати гривневі депозити і частина з них купували авто).

Водночас в сегменті легкових авто частка вживаного автотранспорту (на відміну від комерційного сегмента) раніше традиційно була невеликою і становила близько 3%.

За даними асоціації, в сегменті б/у комерційних автомобілів у лютому було поставлено на облік 1,523 тис. од., що на 6% більше, ніж у лютому 2014 року, і на 9% менше, ніж у січні-2015.

Частка автомобілів б/у в цьому сегменті склала 78%, що на 8 п.п. менше показника січня, але на 20 п.п. більше, ніж у лютому минулого року.
На ринку автобусів із загальної кількості 76 одиниць такими, що були в експлуатації, виявилися 52 од., або 68%.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Лідерами на первинному ринку б/у автотранспортних засобів стали Renault (355 легкових автомобілів і 314 комерційних) і Mercedes-Benz (314 комерційних авто і 28 автобусів).

В цілому в січні-лютому, за даними асоціації, в Україні продано і вперше поставлено на облік МВС 10,724 тис. од. автотранспортних засобів, у тому числі в лютому – 5,823 тис.

При цьому легкових авто з пробігом зареєстровано 1,151 тис. од., або 17% загального числа проданих легкових автомобілів.

“Таким чином, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року ринок нових легкових авто зменшився в 4,9 рази, а первинні продажі імпортного секонд-хенду зросли на 72%”, – підбивають підсумок в “Укравтопромі”.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності