Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Українці вимагають від Кабміну скасувати здирництво в школах

Українцям набридло постійно давати гроші на різні потреби школи, навіть не знаючи, куди ці кошти спрямовуються потім. Саме тому від Кабміну вимагають припинити масове здирництво в навчальних закладах.

Відповідну петицію опублікували на сайті Кабінету міністрів України.

Автор петиції просить «заборонити збір готівкових благодійних внесків, що стягуються з батьків, учнів загальноосвітніх шкіл».

Крім того, на думку автора петиції, варто забезпечити прозорість збору благодійних внесків у безготівковій формі.«Забезпечити прозорість збору благодійних внесків в безготівковій формі з використанням казначейських рахунків та передбачити щоквартальну звітність про отримані та витрачені кошти на сайті навчального закладу. Міському відділу освіти провести наради з педагогічними працівниками, на яких ознайомити з відповідним законодавством, порядком отримання благодійних внесків», — сказано в петиції.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Одна з основних вимог — зобов‘язати керівників навчальних закладів двічі на рік звітувати перед батьківською та педагогічною громадськістю про використання благодійних та спонсорських коштів.

«Зобов’язати педагогічних працівників письмово інформувати адміністрацію школи про збір коштів у класах незалежно з чиєї ініціативи він здійснюється. Керівникам навчальних закладів двічі на рік проводити звітування перед батьківською та педагогічною громадськістю про використання благодійних та спонсорських коштів», — додав автор петиції.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності