Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Українців зобов’яжуть реєструвати всіх домашніх улюбленців

Днями в Верховній Раді України був зареєстрований законопроект №9022 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо ідентифікації та реєстрації тварин».

Реєструвати тварин доведеться і бізнесменам (фермерам, фізособам-підприємцям), і тим, у кого є кішки і собаки. Реєстр буде обслуговувати орган виконавчої влади.
«Юридичні та фізичні особи, які утримують домашніх тварин і диких тварин, які перебувають у неволі або в напіввільних умовах, зобов’язані ідентифікувати і зареєструвати відповідно до Порядку ідентифікації та реєстрації домашніх і диких тварин», – зазначено в законопроекті.

При реєстрації фермерам необхідно буде вказувати: породу тварини, домогосподарство, в якому воно знаходиться, дані про переміщення сільськогосподарських тварин, про їх забій, утилізацію, загибель і т.д.

У ситуації з котами або собаками дані про переміщення подаються лише в разі перевезення за кордон або ж зміну господаря.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Як повідомив заступник голови парламентського комітету з питань аграрної політики та земельних відносин Олександр Бакуменко, такі норми є звичайною практикою в Європі. На даний момент більшість українців розводять тварин без контролю, а з реєстром з’явиться можливість перевіряти, чи щеплена тварина. Це дозволить людям подорожувати зі своїми улюбленцями.
Незареєстрованих тварин, згідно із законопроектом, українцям заборонять утримувати. У разі порушень власник незареєстрованої тварини буде оштрафований. Штрафувати будуть і тих, хто заробляє на тваринах – юридичних осіб та підприємців.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності