Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

«Укрнафта» одержала результати відновленої з свердловини на Львівщині

ПАТ «Укрнафта» вдало відновила стару ліквідовану свердловину 4-Урич глибиною 3550м на Верхньомасловецьому родовищі на Львівщині, про це повідомляєть на сторінці Укрнафта-Захід в мережі Facebook.

За поідомленням, завдяки спільним зусиллям фахівців різних підрозділів «Укрнафти»: НГВУ «Бориславнафтогаз» (БНГВУ), Бориславської групи департаменту інтегрованого керування родовищами (ДІКР) та «Укрнафта Буріння», компанії вдалося відновити роботу ліквідованої 53 роки тому свердловини 4-Урич. Результат перевищив очікування нафтовиків: початковий дебіт нафти склав 29 т/добу.

Як повідомили в пресслужбі, пошукова свердловина 4-Урич пробурена ще у 1968р з метою вивчення тектоніки, геологічної будови, виявлення перспектив нафтогазоносності палеогенових і крейдових відкладів Урицької складки. Однак тоді, при випробуванні свердловини припливу нафти не отримали. Після чого у 1969 році її ліквідували.

Відкривши Верхньомасловецьке родовище майже через 30 років, вирішили повернутися до старої свердловини 4-Урич, яка знаходиться в межах ліцензійної ділянки нового родовища.  Так геологічні служби БНГВУ, ДІКР,  Науково-дослідного проєктного інститут (НДПІ ) та головні фахівці «Укрнафти», проаналізувавши геологічну модель Верхньомасловецького родовища (про яку нещодавно, на спільній нараді вирішили відновити ліквідовану свердловину.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Кропіткий процес з відновлення розпочали ще восени минулого року. Розбурили цементний міст, виконали дослідження. Провели роботи з облаштування гирла, спуску і цементажу верхньої секції експлуатаційної колони, перфорації свердловини та її освоєння, згадують в компанії.

Крім того, довелось перенести високовольтну лінію електропередач ЛЕП-35 кВ. Але, поза сумнівом, результат того вартий. «Укрнафта» отримала нову свердловину, а Сколівська громада та Львівщина – додаткові надходження від рентної плати до місцевих бюджетів.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності