Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

«Укрзалізниця» розпочала боротьбу з корупційними договорами

Державна адміністрація залізничного транспорту “Укрзалізниця” (УЗ) веде переговори з постачальниками про зниження вартості робіт до ринкового рівня, оскільки зараз вони завищені внаслідок корупції при укладанні договорів. Про це на своїй сторінці в Facebook заявив перший заступник гендиректора “Укрзалізниці” Максим Бланк.

“За попередніми оцінками, ціни при закупівлях були завищені майже на мільярд гривень на рік. Кому і як йшов до кишень цей мільярд – питання до силових органів. Моє завдання – прибрати його з витрат цього року, опустити ціни. Ведемо роботу з постачальниками, майже всі готові до перегляду цін за відсутності системи поборів. Поки не вийдемо на ринкові ціни за основними групами товарів, не оплачуємо договори”, – написав Бланк.
Він додав, що для зниження вартості договорів “Укрзалізниця” готова йти до судів. “Жорстке рішення, але необхідне. Цю позицію не змінимо, готові йти до судів. Щоб процес переговорів був ефективним – не даємо згоду на перепоступку, факторинг боргу. По суті – це наше найважливіше поле бою. І ми білий прапор не налаштовані вивішувати”, – підкреслив Бланк.
Також Бланк повідомив, що “Укрзалізниця” призначила службове розслідування і внутрішній аудит з приводу приватних фірм, що надають послуги залізниці, більшість з яких пов’язані з родиною начальника Південно-Західної залізниці Олексія Кривопишина.
“Перевіримо фактаж, сформуємо оцінку ефективності роботи із зазначеними компаніями, отримаємо позицію самої Південно-Західної. До завершення аудиту коментувати не будемо”, – повідомив Бланк.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності