Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

UNICEF за американські гроші навчає ромів угорських пісень на Закарпатті

У той час, коли за підтримки Будапешта серед угорців Закарпаття роздувається вогонь сепаратизму, коли ці громадяни України відмовляються від користування  її державною та навчатися українською в школах, як їм не потрібною, міжнародна організація UNICEF за американські кошти тут же навчає угорських пісеньок циганських дітей, у яких також є їхня рідна ромська мова. Як розцінювати такі дії UNICEF?

Так дана організація, занепокоїлася тим, що “сім’ї ромів в Україні виявилися особливо вразливими перед пандемією COVID-19 через обмежений доступ до засобів гігієни, чистої води, електрики, а також унаслідок високого рівня бідності“.

У зв’язку із цим “у 2020 році Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) та благодійна організація NEEKA Ukraine забезпечили 20 тисяч осіб у 32 поселеннях ромів у Закарпатській області гігієнічними наборами та встановили у дворах пластикові бачки для вмивання та миття рук”.

Споглядаючи на фото (дивіться внизу) ці встановлені на маленьких переносних столиках столиках такі ж маленькі переносні пластикові бачки, які постійно треба буде наповнювати водою з відер чи шлангів, та пластикові тази на землі, мимоволі виникає скептична посмішка, а за нею й риторичне запитання: чи довго вони залишатимуться на місці після того, як представники UNICEF покинуть поселення?

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Але головне запитання цієї статті випливає після наступного тексту, де розповідається, як волонтери роздавали ромам буклети, плакати та проводили санпросвітницьку роботу, навчаючи їм мити руки, щоб вберегтися цим самим COVIDу, як колись місіс Уляна Супрун зі своєї сторінки навчала українців мити руки після туалету… І тут все це підсумовує староста ромської громади Йосиф Папп, який каже: «Найбільше нашим дітям сподобалося співати пісню під час миття рук. Волонтери навчили їх слів угорської пісеньки, яка як раз триває 60 секунд».

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

І ось тепер саме запитання, не про раціональність засвоєння коштів на проект, що “реалізовано за фінансової підтримки американського народу, наданої у рамках проекту Агентства США з міжнародного розвитку USAID Ukraine – USAID Україна”, а про те, чому в Україні, її Закарпатській області, представники міжнародної організації, яка декларує себе аполітичною, навчають дітей пісні не на їхній рідній ромській мові, не на державній – українській, а на угорській мові? Мові через яку між Україною та Угорщиною вже не перший рік тривають протистояння, про які відомо уже далеко за межами цих двох країн?

Що за ігри з Угорщиною на Українській Землі веде UNICEF “за фінансової підтримки американського народу”? – питання, яке сьогодні повинно поставити перед собою СБУ та Уряд

А в мережі за той час уже кепкують, що це ЮНІСЕФ разом із американцями ромам “хочуть дати можливість циганам жебрати у Будапешті”…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

А ось такими практичними вмивальниками українці користувалися ще понад півстоліття тому, які можна придбати для встановлення на дачних ділянках чи деінде:

.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності