Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Університет з Прикарпаття одержав понад мільйон євро від Польщі

Вчора, 22 лютого, в Яремче підписали Грантову угоду між Прикарпатським університетом та Міністерством інвестицій і розвитку Республіки Польщі щодо проекту «Адаптація колишньої обсерваторії на горі Піп Іван для потреб високогірного рятувального центру» в рамках програми ЄС транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна.

Сума гранту становить 1 млн 53 тис євро. Запропонована концепція полягає у створенні так званого трансформера: він об’єднає сучасний науково-дослідний центр з базою підготовки фахівців для проведення пошуково-рятувальних операцій.

Реалізація проекту грунтується на попередніх угодах між університетом та Управлінням ДСНС України в Івано-Франківській області. Саме на їх основі з вересня 2017 року в приміщенні Міжнародного наукового центру «Обсерваторія» 24/7 функціонує Явірницьке пошуково-рятувальне відділення УДСНС нашої області.

Партнерами у цьому проекті є також Варшавський університет та Бещадський гірський рятувальний відділ (м. Сянок, РП). Завдяки цьому проекту заплановано встановити сучасне метеорологічне обладнання, придбати необхідну рятувальну техніку та сучасне спорядження для рятувальників високогірного посту, адже все це необхідно для виконання пошуково-рятувальних операцій в складних умовах високогір’я.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Крім того, на постійній основі проводитимуться спільні тренінги та навчання.

Частину коштів буде спрямована на ремонт та облаштування приміщень у рамках завдань проекту.

Підписання відбулося у рамках щорічної українсько-польської наради експертів створення Міжнародного наукового центру «Обсерваторія» на базі колишньої астрономічно-метеорологічної обсерваторії на горі Піп Іван.

Нагадаємо, що тепер  двоє туристів замерзли на шляху до гори Піп Іван

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності