Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

УНСО: ДЕ КАРПЮК?

27 квітня у Львові спільними зусиллями представників правих сил відбулось пікетування Російського консульства та кількох місцевих установ.

На акцію протесту зібралося багато активістів у камуфляжі, які тримали в руках національні прапори України та стяги УНА-УНСО. Зупинившись біля огорожі російського консульства, вздовж якої вишикувалися працівники міліції, учасники акції вигукували гасло «Геть московських окупантів зі Львова!» та загальновідомі рядки про президента РФ. Мітингарі вимагали припинити діяльність дипломатичного представництва країни-агресора, а також повернути до України одного з лідерів УНА-УНСО Миколу Карпюка, якого, за даними протестувальників незаконно утримують у в’язниці на території РФ.
Там же під консульством РФ у Львові було спалено прапори терористичних «ЛНР» та «ДНР» – невизнаних республік-маріонеток Російської Федерації.

Згодом представники Львівського обласного осередку УНСО на чолі з лідером Андрієм Байсою, члени ГО «Автономний опір», засновники БФ ім. П.Болбочана, активісти Львівського Координаційного центру допомоги АТО разом з керівником Олесем Пелехатим пройшли містом від Російського Консульства до Львівської міської ради, де також виголосили свої вимоги до більш широкого інформування суспільства про дії щодо звільнення М. Карпюка.

Закінчилася акція пікетом під приміщенням Прокуратури Львівської області, де учасники маршу-протесту вимагали від працівників установи пояснити свою бездіяльність у справі пошуку та з’ясування обставин незаконного утримування громадянина України Миколи Карпюка на території Російської Федерації. Учасники акції проти повного замовчування долі свого лідера і вимагають від влади України публічного висвітлення розслідування обставин даної справи.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За матеріалами Unso.in.ua

Довідка: Микола Карпюк був заступником засновника УНА-УНСО Юрія Шухевича, соратником і побратимом убитого в минулому році УНСОвця Олександра Музичка (Сашка Білого). Наприкінці березня 2014 року в УНА-УНСО повідомили про викрадення Карпюка спецслужбами РФ.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності