Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

“Untermenschen” kaputt!” – президент Зеленський ліквідує поняття «національні меншини»

Президент України має намір «усунути»  і замінити їх на «національні спільноти».

Під час виступу на форумі «Україна 30. Гуманітарна політика». Президент заявив, що зараз розробляється законопроект про національні спільноти в Україні.

Спілкуючись з журналістами після форуму, Зеленський пояснив – йому не подобається словосполучення «національна меншини».

«Воно звучить так, що людина себе почуває нерівною», – пояснив президент.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, 25 квітня Верховна Рада схвалила у другому читанні законопроект №5670-д «Про забезпечення функціонування української мови, як державної». Його підтримали 278 народних депутатів.

15 травня документ підписав президент Петро Порошенко, а 16 травня він був опублікований у парламентському виданні «Голос України».

Петро Порошенко подякував російськомовнм громадянам за те, що з розумінням ставляться до необхідності підтримки української мови і пообіцяв поважати права людей, які говорять російською чи іншими мовами.

Водночас новообраний президент Володимир Зеленський зазначив, що проаналізує закон про українську мову на предмет дотримання усіх прав громадян. У партії «Слуга народу» заявили, що рішення для перегляду закону про українську мову наразі відсутнє.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

18 травня делегація Російської Федерації в ООН звернулася до голови Ради Безпеки з проханням скликати засідання у зв’язку з прийняттям в Україні «мовного закону». Однак члени Радбезу ООН відмовилися проводити таке засідання.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності