Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

УРАН – такий цирк можливий тільки в Україні…

100 % шахт уранової руди в Україні виробляють на трьох шахтах на Кіровоградщині, а ядерне паливо для українських АЕС все ще імпортують з-за кордону.
Протягом багатьох років український уран експортував ядерне паливо для українських АЕС.
У 2012 році було прийнято рішення про будівництво в Україні підприємства з виробництва атомного палива.
Проведено величезну роботу і багато розмов на найвищому рівні щодо вибору платформи для будівництва заводу. Попереду нас усіх, знайшли аргументи керівництву країни: чому на Кіровоградщині видобувають уран, а переробний завод – в іншій області?” – справедливо обурено пише на своїй сторінці високопосадовець уряду часів Януковича, а нині нардеп Сергій Ларін.
ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:
Результат став початком роботи атомного палива в Смоліно в 2012 році. На той момент це був один з найамбітніших інвестиційних проектів національного рівня із загальним бюджетом понад 3,5 млрд грн. При цьому перше, що планували запустити у 2015 році. Планових потужностей заводу на момент будівництва у 2020 році повинно було вистачити не лише для забезпечення 100 % потреб української атомної енергетики, але також продавати пальне на експорт. Враховуючи міжнародний статус проекту, 50 %+ 1 акція має належати Україні.
Що сталося в 2014 році, ми всі добре знаємо. Хто прийшов до влади поставив хрест на будівництві атомної станції в Смоліно, щоб порадувати своїх власників. Тепер пропонують закрити уранові шахти, зробивши таким чином ядерну енергетику України повністю залежною від іноземних постачальників“, – із сумом коментує політик.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності