Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Уряд кремлівської маріонетки Макрона подав у відставку після поразки на місцевих виборах

Прем’єр-міністр Франції Едуар Філіпп та його уряд подали у відставку в п’ятницю перед очікуваною зміною уряду президентом Еммануелем Макроном.

Про це повідомляє Le Figaro.

Єлісейський палац заявив, що Філіпп буде займатися урядовими справами доти, доки не буде призначено новий уряд.

Макрон та Філіпп провели цієї п’ятниці переговори віч-на-віч, після чого був оприлюднений пресреліз про відставку прем’єра і всього уряду. Цьому рішенню передували кілька тижнів напружених консультацій щодо визначення “нового шляху” до кінця п’ятирічного терміну Макрона.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Рішення набирає чинності негайно. “У найближчі години буде призначений новий прем’єр-міністр“, – сказав президент. Іншими словами, глава держави з новим прем’єром протягом вихідних будуть формувати нову команду.

Видання відзначає, що в ідеалі, новий уряд мають представити до середи, 8 липня, дати чергової Ради міністрів.

Що стосується Філіппа, який три роки очолював уряд, то він, ймовірно, повернеться до Гавру, де він був переобраний у другому турі муніципальних виборів. Випадково чи збіг, міська рада повинна зібратися в цю суботу, щоб обрати свого мера. Філіп вже був мером Гавра до призначення прем’єр-міністром.

Нагадаємо, за підсумками другого туру місцевих виборів, що пройшли у Франції 28 червня, в низці великих містперемогли представники “зелених” та їх ліві союзники, що стало ударом для партії президента Еммануеля Макрона – президента-ліберала, який одружився на своїй класній керівничці.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності