Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Уряд виділив 2 мільярди з “коронавірусного” фонду на … поліцію

З COVID-фонду Кабмін виділив НацПоліції додаткові 2 мільярди для працівників, задіяних у боротьбі з COVID-19. Усього з фонду МВС отримало понад 4,5 мільярда.

Спершу Міністерство внутрішніх справ отримало з ковідного фонду 2,7 мільярди, з яких понад 2 призначалися Нацполіції. Кошти спрямовані на доплати співробітникам поліції, що забезпечують життєдіяльність населення на час карантину.

Оригінал постанови КабМіну

Раніше голова Офісу Президента Андрій Єрмак вже заявив, що ніякого спеціального COVID-фонду не було — така назва виникла помилково.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Єрмак заявив, що “плани не мінялися”. Створення спецфонду, за його словами, почали обговорювати в середині грудня, а представили офіційно в січні. Та пояснив, що спочатку було фінансування на рівні 85 мільярдів гривень на 4 200 кілометрів державних доріг. Планувалося, що 35 мільярдів буде отримано з коштів, які «Газпром» у вигляді штрафів виплатив «Нафтогазу». Але коли проводили секвестр бюджету, створили спецфонд, який “вдало назвали” COVID-фондом.

“Насправді «Нафтогаз» перерахував 27—28 мільярдів до бюджету України, їх помістили в фонд, звідки нам сумарно видали 35 мільярдів. Я думаю, це наш комунікаційний промах, що спецфонд сформувався як COVID-фонд”, – пояснив голова ОП.

Тепер кошти нарешті передали за призначенням – Авакову.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності