Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Уряд планує повертати невикористані субсидії

Кабінет Міністрів України розробляє механізм монетизації невикористаних під час опалювального сезону коштів житлової субсидії. Про це заявив віце-прем‘єр-міністр України Павло Розенко.

«Мова йде про монетизацію залишків, монетизації економії субсидій. Уряд готовий до цього і розробляє необхідні механізми. Думаю, що в 2017 році ми продемонструємо відповідні результати», — зазначив він.

Павло Розенко також підкреслив, що система субсидій виконала своє базове завдання під час опалювального сезону 2015-2016 рр. «5,5 млн українських сімей були захищені. Сьогодні саме субсідіанти практично на 100% забезпечують оплату житлово-комунальних послуг», — сказав він.

Віце-прем’єр також нагадав, що середній розмір субсидії на піку опалювального сезону склав 1400 грн., «А це означає, що кожна небагата українська сім’я від держави отримала 1400 грн. в якості компенсації за підвищення цін на енергоносії».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У той же час Павло Розенко звернув увагу на те, що система субсидій не є константою і повинна працювати тільки в пікові періоди підвищення цін на енергоносії — це 2015-2016 і, очевидно 2017 рр. Далі вона буде трансформована

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності