Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Уряд таки утворив «інквізицію»  – Мінінформполітики

Кабінет міністрів таки ухвалив постанову, згідно з якою в Україні створюється Міністерство інформаційної політики, яке народ ще до цього охрестив «міністерством цензури» або «інквізицією». Також Уряд затвердив положення про його діяльність.

Про це повідомляє Урядовий портал.

«Ключовими завданнями перед Міністерством є: протидія інформаційній агресії з боку Росії; розробка стратегії інформаційної політики держави та концепції інформаційної безпеки України; координація органів влади в питаннях комунікації та поширення інформації. Ці завдання закріплено в Програмі дій Уряду, а також в Коаліційній угоді, яку підписали п’ять парламентських фракції ВРУ», – зазначили у прес-службі Кабміну.

Крім того, найближчим часом при Мінінформі створять Громадську раду, куди зможуть увійти представники громадських організацій, представники ЗМІ, медіа-експерти, і яка носитиме наглядові функції щодо діяльності відомства.
Проте, слід зазначити, що значна частина українських та закордонних політиків скептично ставляться до подібних заявок Уряду, який наважився утворити таке міністерство, про котре диктатор-Янукович не смів мріяти у найсміливіших своїх снах. Адже подібне міністерство, на думку тих же самих політиків, громадськості і ЗМІ, означатиме буквальну цензуру на все?..

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Тарас Боднар

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності