Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Усі 54 держави антикремлівської коаліції боїться прямого конфлікту з ордою

Міжнародні партнери та союзники рішуче налаштовані на перемогу України у війні, яку розв’язала росія.

Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков в ефірі одного українських телеканалів.

«По суті антикремлівська коаліція вже складається з 54 держав. Стільки делегацій було під час зустрічі спочатку на полях «Рамштайну», – зазначив глава Міноборони.

За словами Резнікова, оскільки це відбувалося в Брюсселі, то, крім зустрічі в межах «Рамштайну», там ще була зустріч міністрів оборони країн НАТО. Україна була запрошена як гість на почесному місці.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Якщо хтось думає, що є синдром втоми від України, від війни, то це не так. Наші партнери налаштовані дуже, дуже, підкреслюю, дуже рішуче. Налаштовані на нашу перемогу. Це абсолютно інші настрої, ніж рік тому. Сьогодні всі вірять у перемогу України, всі бажають цієї перемоги», – вказав глава Олексій Резніков.

Глава оборонного відомства наголосив, що весь світ надихається героїзмом наших захисників і захисниць, цивільних, усіх українців, і хоче бути співавтором нашої перемоги. Окрім цього, Резніков зазначив, що під час засідань «Рамштайну» жодні політичні питання, зокрема й щодо перемовин із росією, не обговорюються.

«Від слова «зовсім». Обговорюється допомога Україні зброєю, запуски ВПК, щоб вони виготовляли снаряди, зброю, поповнювали свої склади, щоб поліпшити наші спроможності, і всі розуміють, що нам потрібно йти в контрнаступ. Усі розуміють, що нам потрібно зупинити росіян, що нам потрібно звільнити тимчасово окуповані території», – додав міністр.

Нагадаємо, дев’яте засідання Групи військової підтримки України не виправдало сподівання на передачу ЗСУ літаків і ракет дальньої дії, в основному були підтверджені оголошені раніше поставки засобів ППО, танків, але велику увагу приділили збільшенню постачання боєприпасів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Під час засідання глава Пентагону Ллойд Остін зазначив, що країни-партнери будуть продовжувати надавати Україні підтримку в її боротьбі з російською агресією. Союзники обіцяють допомогти українцям навесні перейти у контрнаступ.

Очікується також оголошення про новий пакет військової допомоги США, але він буде ближче до річниці початку повномасштабної війни.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності