Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Новини з дурдому

“Усі претензії до свого пришелепкуватого мера”, – транспортна криза у Франківську

Минулої суботи, 30 жовтня, Івано-Франківськ (Церківськ) увійшов до червоної карантинної зони, але усі радощі комунальних перевезень мешканці обласного центру змогли відчути тільки з понеділка, адже люди уже давно звикли, що у “найкомфортнішому місті України для проживання” вихідними громадський транспорт приватних перевізників майже не їздить, а комунального катастрофічно не вистачає…

І ось тепер, у час лихих робочих буднів, коли в громадському транспорті почало діяти заборона щодо перевезення “стоячих” пасажирів, не зважаючи на наявність чи відсутність у них COVID-сертифікату, приватні перевізники, які раніше з конвертами вишиковувалися у кілометрові черги до міської ради, щоб отримати жирніший маршрут, відразу скоротили кількість автобусів, що повинні виїжджати з гаражів у будні на рейс. Окрім як переконатися у цьому на власній шкірі, це ще можна перевірити за допомогою мобільного додатку “Дозор”, що відображає в онлайн-режимі рух одиниць усього міського транспорту.

Логічно, що сидячі пасажиромісця не дадуть перевізникам необхідного обороту. Тому увесь тягар пасажироперевезення тепер лягає на недостатню кількість комунального транспорту, яким люди повинні не тільки встигнути вчасно добиратися до роботи чи з роботи, але й відвезти дітей у садочки, школи… І ось тут ще виникає один колапс:

Люди з обуренням повідомляють, що водії відмовляються пускати їх у салон автобусів з маленькими дітьми. Так, скажімо сьогодні, одна мати повідомила, що її зранку водій №40 автобуса  не пустив із малюком до салону, бо у нього тільки одне сидяче пасажиромісце.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Про таке саме написала й інша матір, яка сьогодні через подібну ситуацію спізнилася на роботу, її із трирічним сином по тій же причині, що є тільки одне вільне пасажиро-місце сидяче водій автобуса маршруту №53: “Я тримала дитину на руках і сказала, що сину три роки, і я посаджу його собі на коліна. На що він (водій, – ред.) сказав мені, так, що усі люди чули: “По людськи я вас розумію, але я не буду за вас платити 17 тис. штрафу, бо сказали, що діти після трьох років повинні сидіти самостійно на окремому місці, тому усі претензії до вашого пришелепкуватого мера…

А тепер увага, у пасажирських автомобілях для перевезення дітей вимагають обов’язкового встановлення автомобільного дитячого крісла для “безпечного перевезення дітей з моменту народження і приблизно до віку 12 років (поки дитина не досягне ваги 36 кг і зросту вище 1,45 метра“, а тут дітей у громадському транспорті віком після трьох років перевозити на окремому сидінні!!!

Важко не погодитися з тим водієм, що той хто це вигадав чи погодив, не є “пришелепкуватим”…

ФОТО з відкритих соцджерел

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності