Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

УВАГА! Перші ФАНТОМНІ ПАТРУЛІ вже на дорогах

У Києві з’явилися перші «фантомні патрулі», які будуть контролювати дотримання водіями ПДР та фіксувати порушення правил на дорогах.

Про це повідомив глава «Укрінфрапроекта» Кирило Хомяков.

Перші чотири «фантома», сірі автомобілі Skoda Kodiaq загальної вартість 3,7 млн ​​грн, в грудні передали Нацполіціі в рамках пілотного проекту.

До кінця цього року планують закупити ще 150 авто різних моделей.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Машини оснащені інтегрованою системою контролю швидкості рухомих транспортних засобів, завдяки чому зможуть фіксувати порушення швидкості в русі – попереду, ззаду і навпроти патрульного авто.

Приховані проблискові маячки розташовані спереду і ззаду машини – вони будуть включатися при необхідності. Коли маячки вимкнені, «фантом» не буде нічим відрізнятися від звичайних машин.

У салоні авто також встановлено гучномовець.

«Фіксується швидкість автомобіля, який йде у напрямку руху поліцейського автомобіля, навпаки і навіть позаду руху поліцейського автомобіля. Як тільки фіксується порушення швидкості, відповідний автомобіль перетворюється із звичайного автомобіля в поліцейський автомобіль», – розповів Кирило Хомяков.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За словами юристів, такі дії поліцейських будуть цілком законними, якщо ті будуть діяти по процедурі.

«Ти побачив цей маячок – ти повинен зупинитися. Адже все одно сьогодні ти з автомобіля сам не виходиш, до тебе підходять, і ти вже бачиш, хто до тебе підходить. Підходить до тебе поліцейський у формі або людина в штатському. Якщо людина в цивільному не надає там посвідчення, не говорить, хто, що, то ти, відповідно, не виконуєш його вимоги », – зазначив юрист Михайло Ільяшев.

Нагадаємо, нещодавно патрульні розповіли про рекордні порушення швидкості на українських дорогах, які записали камери автофіксації в цьому році. Якщо вірити їм, то один з водіїв примудрився розігнати автомобіль до швидкості літака Boeing.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності