Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

УВАГА ! Втеча ґвалтівника і наркоділка з колонії на Львівщині

З Миколаївської колонії №50 на Львівщині вчора, 3 вересня, втекли двоє в’язнів, які були засудженні за зґвалтування, розбій та виготовлення наркотичних засобів.

Про це у Facebook повідомив депутат Львівської міськради Ігор Зінкевич.

Відомо, що злочинці о 22:30 3 вересня замовляли таксі з Миколаєва на Київ і ще кілька напрямків. Зінкевич відзначив, що служби таксі про втечу в’язнів повідомлені.

Перший втікач – Бортовенко Віталій Андрійович 1999 народження, мешкає у Києві по вул. В. Маяковського. У 2017 році його засудили до 5 років за статтею 153 ч.1 (Насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом), І стаття 187 ч.1 (Розбій).11110103081353756482

Чоловік низького зросту – до 170 см. Світло-русяве волосся, очі – сині. Також у нього є татуювання на обох руках у вигляді напису «золото», на пальцях лівої руки – цифри «1» «9» «9» «9».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Другий втікач – Дмитрук Павло Васильович 1992 народження, житель села Лука Житомирського району. Чоловіка засудили 2019 року на три роки за статтею 309 ч.2 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту).20443344141764885447

Зріст засудженого – до 170 см. У нього чорне волосся, очі – карі. У чоловіка є татуювання на правій руці – напис «тюрьма – наука из наук и мир жесток и гонор».

У відділі комунікації головного управління Нацполіції Львівщини підтвердили інформацію про втечу в’язнів. Також у поліції повідомили, що сталось це у вівторок, 3 вересня, близько 14:00.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИЛьвівському панству подавай “свого”, – пікетували призначення нового керівника ГУНП області

Згодом речник Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції Мирослав Демків розповів, що в Миколаївській виправній колонії № 50 є так звана дільниця соціальної реабілітації. Вона передбачена чинним законодавством і перебуває за межами установи. Тобто засуджених, які втекли, було переведено до дільниці соціальної реабілітації.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«І ось вчора з цієї дільниці двоє засуджених, які виконували оплачувані роботи на контрагентському об’єкті в Миколаївському районі, скоїли втечу. Було виявлено, що їх немає на робочих місцях, в результаті повідомлено керівництву, правоохоронним органам та розпочато розшукові заходи», – сказав Демків.

За його словами, засуджені, які перебувають у дільниці соціальної реабілітації, мають порівняно з іншими засудженими певні переваги.

«Вони можуть користуватися цивільним одягом, грошима, комп’ютерами, залучатися до роботи на об’єктах за межами установи, так званих контрагентських об’єктах», – розповів він.

Також Демків зазначив, що наразі пошуки тривають.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності