Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

УЗ й далі збиткова, хоч між Китаєм та Україною відкрили новий вантажний залізничний маршрут…

Поки в Україні тішаться рекордним врожаєм зернових цього року, а півторамільярдний Китай думає, як прогодувати своє населення і багатомільйонну армію, скуповуючи врожаї по усьому світу, перший прямий вантажний потяг з Чунцина прибуде до Києва вже в середині вересня.

Між Чунцином, розташованим на південному заході Китаю, і Києвом відкрили перший прямий залізничний вантажний маршрут. Перший склад вже вирушив до столиці України з 50 контейнерами промислового обладнання, передає «Сіньхуа», але, як відомо, нікому не вигідно, щоб товарняк повертав додому пустим…

Поїзд перетне держкордон через прикордонний перехід Ерен-Хото автономного району Внутрішня Монголія на півночі Китаю і прибуде до Києва в середині вересня.

До цього експортні поставки з Чунцина в Україну здійснювалися транзитом через територію Білорусі або Польщі.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Новий залізничний маршрут, що забезпечує прямі поставки товарів з Чунцина до Києва, сприятиме торговельним зв’язкам між західною частиною Китаю і Європою.

Чунцин є одним з ключових центрів залізничних вантажоперевезень по маршрутам Китай – Європа. Згідно з даними місцевої влади, за першу половину 2021 року по залізниці Юйсіньоу (Чунцин – Синьцзян – Європа), яка є першим маршрутом вантажних поїздів Китай – Європа, було скоєно 1359 відправлень вантажних складів, що більш ніж на 50% більше, ніж роком раніше .

Між Китаєм і Європою в липні 2021 року пройшло +1352 вантажні потяги, що на 8% більше, ніж за аналогічний проміжок роком раніше.

Цікаво, що при цьому ДП “Укрзалізниця” й далі залишається самим збитковим підприємством України.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності