Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Узбекистан засткрігає своїх нащадків Тамерлана воювати проти України на боці росії

Узбекистан пригрозив в’язницею узбекам, які поїдуть воювати проти України, повідомило посольство Узбекистану в росії.

Так відомство відреагувало на створення “національного батальйону” імені Тамерлана головою узбецької пермської діаспори.

Посольство нагадало, що в узбецькому кримінальному кодексі є стаття 154 –  участь у добровольчих батальйонах та бойових діях на чужих територіях кваліфікується як “найманство”.

“Посольство закликає наших співвітчизників не піддаватися на провокації та виявляти передбачливість”, – йдеться у повідомленні.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Раніше Агентство із зовнішньої трудової міграції також закликало узбекистанців, які перебувають у росії, не брати участь у різних добровольчих батальйонах.

Причиною таких заяви посольства та агенції стало опубліковане телеканалом “Vetta” відео про те, що узбекистанці, які мешкають у Пермі, хочуть сформувати батальйон “Амір Темур”, і мають намір воювати проти України.

У ролику з такою пропозицією виступив лідер “Товариства Центральної Азії узбеків Пермського краю” Джахонгір Джалолов, і кілька десятків людей, що сидять у залі, зустріли його слова оплесками.

“Наші діти відвідують дитячі садки, навчаються у школах та університетах. Ми живемо та працюємо в росії. Ми не тільки повинні, ми зобов’язані виправдати той хліб, який ми їсти. Тому пропоную сформувати батальйон добровольців та назвати його ім’ям великого Аміра Темура”, – сказав Джахонгір Джалолов.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності