Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

В Англії почали під замовлення викрадати сільгосптехніку і переправляти до московії

Після початку повномасштабної війни в Україні та введення проти московії жорстких економічних санкцій провінційну Англію накрила хвиля злочинності – банди активно крадуть сільгосптехніку у фермерів і перепродають її московитам-кацапам.

Про це пише видання Politico.

За даними британської поліції, вкрадені у фермерів сільгоспмашини та обладнання організовані злочинні угруповання відправляють до Східної Європи. І ці поставки зростають в обсягах.

Нагадаємо, що раніше самодур білорусі олександр лукашенко заявив на камери, що нібито одного разу він прокотився радянським трактором МТЗ-50 зі швидкістю 280 км на годину, тож цілком вірогідно, що саме він і переганяє на цій шаленій швидкості з Англії до московії крадену техніку…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Поліцейські визнають, що у них немає переконливих доказів того, що обладнання в кінцевому підсумку призначене для московії, що знаходиться під жорсткими санкціями. Однак слідчі кажуть, що майже не сумніваються в кінцевому одержувачі краденої техніки.

«Якби ви запитали мене про мою професійну думку щодо країни, яка перебуває під санкціями, то я абсолютно професійно очікував би, що чорний ринок відреагує на це. Це те, що діють злочинці»,-  заявив виданню один зі слідчих.

За його словами, кількість крадіжок спецтехніки в Англії та Уельсі зросла більш ніж на 300% в першому кварталі цього року. Першочерговою метою злодіїв була Будівельна і сільськогосподарська техніка, оснащена пристроями GPS для точного управління трактором на оброблюваному полі.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Крадіжка систем GPS-це величезна проблема. Чи є зв’язок з росією, я не знаю, але вони дуже цінуються, і їх легко зняти. Вони коштують вісім, дев’ять, десять тисяч за штуку», – заявив виданню на умовах анонімності урядовець.

кацапський «Аерофлот» зумів обійти західні санкції і оновити програмне забезпечення на одному зі своїх найновіших літаків Airbus A350. Завдяки цьому борт, який близько року простояв на землі, зміг знову піднятися в небо.  У цьому росіянам допомогла авіакомпанія з якоїсь дружньої країни – вона неофіційно поділилася оновленням і сервісним бюлетенем.

За словами радника глави ОП Михайла Подоляка, ряд країн, які публічно закликають до миру, на практиці активно допомагають росії обходити санкції і постачають агресора санкційними товарами. Це одна з причин, чому рф досі здатна виробляти нову зброю.

Нещодавно Велика Британія ввела санкції проти 86 фізичних та юридичних осіб, які пов’язані з російським енергетичним, металургійним, оборонним, транспортним та фінансовим секторами.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Наступний, 11-й пакет санкцій ЄС проти росії буде націлений на перекриття шляхів обходу вже запроваджених обмежень.

У Польщі чекають на новий пакет санкцій ЄС проти рф не раніше середини травня.

До 11-го пакету антиросійських санкцій ЄС вперше можуть увійти обмеження проти китайських компаній, що співпрацюють із москвою.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності