Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

В армії РФ з’явилися “Львівський”, “Ніжинський”, “Житомирський” та інші полки – маразм прогресує

Президент Росії Володимир Путін підписав укази про присвоєння почесних найменувань цілій низці частин російської армії 30 червня – і вони вже набули чинності.

В указах сказано, що почесні найменування присвоєно різним частинам “із метою збереження славних військових історичних традицій, виховання військовослужбовців у дусі відданості Вітчизні та вірності військовому обов’язку”.

Назви українських міст включено в почесні найменування полків у пам’ять про участь частин у звільненні цих міст в роки т.зв. “Великої вітчизняної війни”.

Зокрема, почесне найменування “Житомирсько-Берлінський” було присвоєно 93-й окремій танковій бригаді, на базі якої пізніше було створено 68-й полк, “в ознаменування здобутої перемоги і відзнаки у боях за визволення міста Житомир”.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Такий наказ підписав ще верховний головнокомандувач Йосип Сталін 1 січня 1944 року. Після розпаду СРСР 68-й полк було розформовано, але в 2017 році відтворено.

Також найменування “гвардійський Львівський” отримав 6-й танковий полк. 163-й полк став “Ніжинським”, а 993-й зенітний ракетний полк відтепер – “Верхньодніпровський”.

Не оминув господар Кремля “шанобливою” увагою й інші сусідні держави. Відтепер в російській армії також є полки “Варшавський”, “Вітебський”, “Померанський” (територія у Пн. Польщі та Німеччині), “Трансильванський” (територія  у Румунії).

Сам Путін такі перейменування мотивує буцімто відданням у такий спосіб історичної шани військовим підрозділам, що в різні часи існували і певним чином прославилися під час війн, що ось уже понад 300 років веде імперія із навколишнім світом.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Насправді, тут вбачається інша мотивація – прихована, політична. Такий собі психологічний тиск на сусідів. А ще простіше – маразм прогресує…

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності