Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

В Австрії знову вирішують долю Фірташа

Українського олігарха Дмитра Фірташа, який зараз перебуває в Австрії, можуть екстрадувати до США.

Вчора, 25 червня, в Австрії почалося засідання суду з цього питання.630_360_1487685004-5819

Ухвалене рішення не буде остаточним, воно може бути оскаржене.

 Фірташ перед засіданням суду справу не коментував, на запитання журналістів не відповів.

На засіданні був присутній нардеп, член партії “Опозиційна платформа – За життя” Сергій Льовочкін. За його словами, він “приїхав підтримати друга”.

Повідомляється, що також у залі суду присутній депутат від “Опозиційного блоку”, який за часів президентства Віктора Януковича очолював Чернівецьку ОДА, Михайло Папієв.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Я тут теж як друг, приїхав підтримати. Впевнений, що Дмитро Фірташ ні в чому не винуватий“, – сказав він.

Повідомляється, що наприкінці минулого тижня федеральна суддя Ребекка Палмаєр в американському Чикаго відмовилася скасувати звинувачення в хабарництві проти Фірташа, про що повідомляли американські ЗМІ.

В обвинувальному висновку прокурорів містяться звинувачення Фірташа в змові з метою дати хабар в Індії для видобутку титану, що використовується в реактивних двигунах.

Колегія суддів Верховного суду Австрії відхилила касаційну скаргу українського олігарха Дмитра Фірташа щодо перегляду рішення Вищого земельного суду Відня про допустимість його екстрадиції до США.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Таким чином, найвища судова інстанція Австрії фактично схвалила можливість видачі Фірташа американському правосуддю.

Остаточне рішення щодо екстрадиції Дмитра Фірташа до США прийматиме федеральний міністр юстиції Австрії. Після політичної кризи, розпаду коаліції та формування в Австрії нового перехідного уряду посаду федерального віце-канцлера, міністра у справах конституції, реформ, дерегуляції та юстиції посідає Клеменс Яблонер, у минулому – голова Вищого адміністративного суду Австрії.

Нагадаємо:

Американський сенатор Роджер Уікер заявив, що український олігарх Дмитро Фірташ заробив “сотні мільйонів незаконних доходів” на газових угодах, очiкуючи екстрадиції до США.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Фірташу було пред’явлено звинувачення у 2014 році. Як стверджувала федеральна прокуратура у Північному окрузі Іллінойсу, він грав роль в підкупі індійських чиновників, щоб укласти вигідну угоду з видобутку корисних копалин для продажу титану Boeing.

Олігарх був заарештований у Відні в березні 2014 року. Звільнений під заставу в 174 мільйони доларів і з тих пір оскаржує свою екстрадицію в США.

Він став відомим після появи скандальної компанії “Росукренерго” – газового посередника між Росією і Україною.

Популярність Фірташу принесла також його війна з екс-прем’єром Юлією Тимошенко.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності