Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

В. БЕБИК: ГЛОБАЛЬНИЙ УКРАЇНСЬКИЙ МАЙДАН. БОСНІЯ. ХТО НАСТУПНИЙ?..

Днями цікаву думку з приводу останніх подій ув Україні та Європі, зокрема у Боснії, висловив відомий український політолог Валерій Бебик.

Коли я процитував мого польського друга професора Войцеха Помикала, що Україна дала світові антиглобалістський прецендент національного відродження, дехто посміхнувся і не повірив.
Західні політики, мріючи про Майдан у Москві, і не думали, що Український Майдан, який започаткував Нову цивілізаційну еру, стрімко почне рухатися до Центральної і Південної Європи.
Попри всі намагання спецслужб і мас-медіа ЄС, США і Росії перетворити (провокаціями «силовиків», праворадикалів і діями продажної «мікрофонної» опозиції) Український Майдан – на «європейський», Український Майдан дав приклад високої духовності, національної самопожертви і боротьби за права людини.
Український Майдан виступив проти глобального, спекулятивного іудео-капіталізму, де все – купується і продається. Потрібні докази? – Прошу, будь-ласка.
Якщо в Західній Європі піднімають ціни на комунальні послуги (Іспанія) чи скорочують працівників столичного метрополітену (Англія) – тисячі людей виходять на демонстрації і б’ють авто та вітрини магазинів.
Коли в Україні правляча влада (регіонали і комуністи) підняли ціни на комунальні послуги, задушили малий бізнес, скоротили соціальні витрати на школу, науку і пенсії і водночас – збільшили видатки на поліцейські структури, народ обурився. Але – не критично.
Але, коли бандократи від ПР-КПУ звіряче побили мирну демонстрацію на Майдані, на вулицю вийшли сотні тисяч українців. Вони мирно вийшли за Права Людини. Вони вийшли – за Волю і Свободу України.
Цей протест – гуманітарний, духовний і високоморальний. Цей національний український протест – проти олігархічної бандократії, яка в своїй основі не є етнічно-українською, душила українську мову і культуру.
І той, хто цього не бачить, і думає, що воно «якось розсмокчеться», дуже помиляється. Український Майдан це – вибух цивілізаційної національної енергії, яка вийшла у світ і показала приклад. І тепер його не спинити!
Останні події в Боснії і Герцеговині засвідчили, що народні протести проти корумпованої влади ширяться найбільшими містами країни, за підрахунками ЗМІ участь у них беруть десятки тисяч людей.
У багатьох містах боснійські майданери палили поліцейські машини та офіси правлячих партій, будівлю адміністрації президента у Сараєво. Поліція застосовувала проти людей гумові кулі та сльозогінний газ, однак деінде переходить на бік народу.
Отже, Український Майдан посунув Європою і з цього може початися нова цивілізаційна, духовна рЕволюція, яка посуне глобальну, космополітичну і корумповану владу.

Джерело: «Політолог».

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності