Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

В Болгарії пошматували Прапор України

У Болгарії кандидат у депутати Атанас Стефанов викинув із балкона мерії Софії ДЕРЖАВНИЙ ПРАПОР УКРАЇНИ. Він заявив, що стягу там не місце, і назвав його «фашистським».

Відповідне відео виклав у Facebook лідер ПП МИР Симеон Славчев, який також бере участь у передвиборній гонці на майбутніх дострокових виборах 2 квітня.

На ролику видно, як політик під вигук «Ура!» знімає прапор України з балкона і кидає його донизу. Потім стяг зневажливо перетягують до квіткового горщика.

«Ми зняли фашистський прапор, якому там не місце. Йому там давно не місце. Смерть фашизму, ми не будемо узаконювати фашистів і Голокост», – прокоментував Атанас Стефанов свій учинок.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Водночас Симеон Славчев заявив, буцімто український прапор перебував на будівлі мерії Софії незаконно.

«Розміщення закордонних прапорів на болгарських інституціях – це серйозна провокація, шкода державності та нейтралітету Болгарії, що ще більше розділяє наше суспільство. Саме тому кандидат у депутати від партії МИР Атанас Стефанов прибрав український прапор», – написав він.

Нагадаємо, що головний собор Болгарії досить носить назву імені “св.” ))) Олександра Невського…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Раніше президент Болгарії Румен Радев оголосив про розпуск парламенту та визначив дату дострокових виборів, вже п’ятних за останні два роки.

Болгарські партії «Продовжуємо зміни» й «Демократична Болгарія», які дотримуються проєвропейського курсу, оголосили про спільну участь у дострокових виборах 2 квітня.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності