Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

В ФРАНКІВСЬКУ ЗНАЙШОВСЯ МОЛОДШИЙ БРАТ О. БЕНДЕРА?

В минулому номері «ЗЛ» повідомляла про агіт-рекламні листівки, якими колишній нардеп від ВО «Свободи» Руслан Марцінків минулого тижня заліпив ледь не усі двері квартир у івано-франківських багатоквартирних поверхівках, вказавши адресу власної приймальні, але при цьому не пояснивши якоїсь своєї посади на те, щоб мати свою приймальню…

І ось, що виявляється. Як повідомляє місцева інформагенція «Фіртка» про цю рекламну агітку майбутнього кандидата у мери міста, що закликає франківців скористатися нагодою замінити старі вікна у під’їздах міста новими склопакетами на умовах співфінансування, коли мешканцям треба внести лише 10% від вартості РОБІТ, вона з’ясувала, звідки береться решта необхідних коштів. Хоча листівка й не повідомляє такого, бо про це буцімто потурбується той самий Руслан Марцінків, який ніби-то за власною іменною програмою в минулому році, будучи нардепом, у місті заміненив 450 віконних конструкцій…

Отож, як виявляється, насправді, жодної іменної програми Руслана Марцінківа «Теплий дім» не існує: у місті втілюється «Програма теплової модернізації житлового фонду Івано-Франківська на 2013–2015 роки», затверджена міською радою 7 березня 2013 року. У той час «свободівець» Руслан Марцінків, який до 12 грудня 2012 року працював секретарем міської ради, вже понад 2 місяці був народним депутатом України. Програма також не є унікальною ініціативою Марцінківа, як він це стверджує в багатьох інтерв’ю. Аналогічні програми раніше були прийняті в інших містах України, крім того, в Україні діяла ідентична за суттю національна програма, затверджена постановою Кабміну в травні 2012 року.

В Івано-Франківську програмою теплової модернізації передбачені певні заходи з енергозбереження: заміна вікон і дверей у під’їздах, утеплення горищ і стін тощо. Фінансується програма з коштів міського бюджету, власних коштів управителя житлового фонду (КП «ЄРЦ») та грошей мешканців. У 2015 році передбачена документом дольова участь мешканців в обсязі 70% (не може бути меншою 50%). Так принаймні вказано в опублікованій на сайтах міськради і КП «ЄРЦ» програмі, хоча Руслан Марцінків обіцяє «закрити» 90%. Згідно з програмою, бюджетне фінансування здійснюється відповідно до титульних списків, складених та погоджених розпорядниками коштів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Яким чином до формування титульних списків причетний громадянин Марцінків і чому заяву треба писати на його ім’я – незрозуміло: заявки мало б збирати КП «ЄРЦ». Не змогли цього пояснити і в самій приймальні політика, який ані до міської ради, ні до виконкому, ні до КП «ЄРЦ» стосунку сьогодні не має. Окрім хіба такого, що там знаходяться колеги по партії чи її ставленики, які й допомагають Марцінківу з розмахом попіаритися за рахунок коштів громади і мешканців напередодні місцевих виборів.

Підготував Дмитро Несміш

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності