Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

В Галичині мобілізація

У вівторок, вже по обіді, після того як стало відомо про перших убитих на вулицях Києва, і що влада дала наказ силовикам стріляти по людях «на ураження», по всьому Прикарпаттю залунали заклики до мобілізації на Київ… Та що там Прикар­патті? По всій Галичині, по Західній Україні… Та ні!.. Вони лунали і лунають досі по всій Україні!

Так тільки в столиці Покуття Коломиї на загальноміському віче зібралося кілька сотень людей.
Координатори місцевого штабу Національного спротиву оголосили повну мобілізацію на Київ для участі у бойових діях.
Міський голова Ігор Слюзар звернувся до краян такими словами:
– Вчетверте я виходжу на цю сцену і оголошую про мобілізацію. Цього разу я востаннє прошу вас їхати на Київ. Це наш останній бій. І перемога буде за нами. Треба довести справу до логічного завершення…
Виступали також і місцеві депутати, і священнослужителі, але їм переконувати людей вирушати до Києва не довелося. Охочих помститися за братську кров і нарешті завоювати свою свободу було хоч відбавляй…
Перша автоколона вирушила до Києва близько сьомої години вечора.
Також, як повідомляє місцеве видання «Коломийські вісти», напередодні віче відбулася позачергова сесія Коломийської міськради. Цього разу депутати не зверталися ні до Президента України, ні до Верховної Ради. Кажуть, що для Коломиї їх вже не існує. На сесії прийняли звернення до громади міста, де закликають коломиян до повної бойової готовності.

Підготував Тарас Боднар,
Фото : «Коломийські ВІСТИ»

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності