Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

В Івано-Франківську за “тітушок” сприйняли глядачів кінофільму на правозахисну тематику

Опублікована на деяких Інтернет-ресурсах інформації про те, що нібито в Івано-Франківській обласній державній адміністрації збирають «гопників-тітушків» не підтверджується.

Інформацію спростував сьогодні керівник прес-служби Молодіжної адміністрації Івано-Франківської області Георгій Жужунадзе. Він повідомив, що 27 листопада в приміщенні залу засідання Івано-Франківської ОДА з ініціативи Молодіжної адміністрації відбувався показ фільму «Вільний Китай: мужність вірити». На перегляд картини (а показ відбувався безоплатно) були запрошені усі бажаючі. От їх і зазнимкували всюдисущі журналісти інтернет-видань.

«27.11.2013 року в Івано-Франківську, відбувся показ фільму «Вільний Китай: мужність вірити», – повідомив Г.Жужунадзе у соціальних мережах, – Картина була показана в Європарламенті, Конгресі США , в парламентах Італії , Швеції , Ізраїлю , а також у парламенті Тайваню , і вже завоювала кілька нагород на міжнародних кінофестивалях. В Україні було організовано близько 20 приватних показів. Картина розповідає про насильство, що відбувається за фасадом економічного розвитку Китаю, розповідаючи історії двох людей, що встали на захист своїх переконань, за що їх піддали тюремного ув’язнення і тортур.
Історії героїв картини виходять за рамки однієї країни, оскільки ілюструють, яким чином функціонує китайський режим зсередини і які у нього пріоритети. Їх трагічні історії зачіпають наше з вами життя, тому що відображають сотні тисяч покалічених доль і погублених життів, за допомогою яких компартія Китаю збагачувалася і розвивала економіку за останнє десятиліття, орієнтуючись на дешеве виробництво товарів та їх експорт в інші країни, включаючи Україну.

Режисером фільму став Майкл Перлман, юрист і засновник двох недержавних установ. Він працює з правозахисними організаціями в США, Бірмі, Китаї та Судані. Міжнародна правозахисна організація Amnesty International вибрала його одним зі своїх офіційних представників. Це вже другий фільм Перлмана про Китай. В 2009 році його документальний фільм «Тибет: за гранню страху» був переведений на 12 мов і показаний більш ніж в 30 країнах світу.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

В Івано-Франківську картину представили на розсуд глядацькій аудиторії: Андрій Волков – координатор проекту приватних показів фільму «Вільний Китай», Анна Варавва – представник телерадіокомпанії НТД – спів продюсера фільму, Олена Балакіна – партнер міжнародного видавництва «Велика Епоха»

Запрошені були усі мешканці міста, про це повідомляли у місцевих ЗМІ, також гості з Києва, ті, які привезли картину давали інтерв’ю на обласному радіо, де запрошували усіх мешканців міста. Те, що окремі політики бачили скупчення молодих людей в приміщенні ОДА, не означає, що в приміщення захопили «тітушки».

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності