Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

В Івано-Франківської ТГ гроші є і водночас вже нема, бо… розподілені

Запланована сума витрат Івано-Франківською міською ТГ на цей рік сягатиме 2,95 млрд грн. Представники фінансового управління ж, в свою чергу, пояснюють, що хоч сума і здається вражаючою, та якщо її розділити на кожен місяць, то вийде приблизно тисяча гривень на кожного мешканця.

За інформацією заступниці міського голови Івано-Франківська Вікторії Сусаніної, яку вона оприлюднила у себе на сторінці у фейсбуці, того року доходи в бюджет міста були більш ніж 2,5 мільярди, а на суму в понад 440 млн було недовиконаних планових завдань. Такі цифри заступниця міського голови пов’язує, насамперед, із карантинними обмеженнями та різними непередбачуваними витратами.

Міський бюджет насамперед має розподілятися на захищені статті витрат: оплачується праця бюджетників, комунальні послуги та енергоносії, закриваються місцеві борги, поточні трансферти населенню та бюджетам, а ще медичні заклади отримують за ці гроші медикаменти та перев’язувальні матеріали, забезпечуються продуктами харчування тощо.

Залишкова сума – це “бюджет розвитку”, який навіть не дотягує 300 млн грн, – акцентує Вікторія Сусаніна. – Для громади із населенням понад 290 тисяч – зовсім небагато, та якщо мудро розпорядитися цими коштами, повинно вистачити на все.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Серед пріоритетів для фінансування заступниця міського голови виокремлює завершення робіт на об’єктах, котрі вже були розпочаті раніше, будівництво та реконструкція дитячих дошкільних закладів, капремонт запланованих у черзі вулиць та доріг, міжбудинкових територій та дворів. Також варто не забувати про дитячі майданчики та розширення автопарку комунального транспорту.

Також Вікторія Сусаніна говорить про те, що в пріоритетах для міста також завершити такі об’єкти капітального будівництва як міст через Бистрицю Солотвинську і транспортна розв’язка в районі вулиць Хіміків – Надрічна.

Ну, а мешканці міста кажуть, що якщо мер-свободівець погодиться відшкодувати якимсь підприємцям чи однопартійцям з міського бюджету ще кілька “ковзанок”, як він це зробив цьогоріч, то місту не тільки не вистачить цих трьох мільярдів, а воно взагалі збанкротує.

Нагадаємо, що мова йде про те, що міський голова щедро відшкодував приватному підприємцю, який відкрив ковзанку під Ратушею 420 тис. грн за спожиту катком за два місяці електроенергію. Сам же підприємець за оренду землі під катком біля Ратуші сплачує до бюджету близько 3 тис. грн на місяць. А після того, як це набуло розголосу, раптово взяв лікарняний, начебто коронавірус, а потім від усього відхрестився…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності