Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

В Івано-Франківську стартувало “Свято ковалів”

Сьогодні під відкритим небом на площі Бастіон в Івано-Франківську стартував ХІІІ щорічний фестиваль ковальського мистецтва «Свято ковалів».

Крім традиційної демонстрації ковальської майстерності та ярмарки кованих речей, на відвідувачів чекають цікаві новинки. Зокрема, закарпатське ковальське об’єднання «Клепачі» разом презентуватиме у окремому павільйоні автентичну кухню, музику та ремесла Закарпаття. «Клепачі» покажуть виставку старовинних горнів та обіцяють пригощати гостей особливою ковальською кавою.

kov2Паралельно, у рамках «Свята ковалів», проходитиме пленер «Студентська майстерня» за участі студентів Вижницького коледжу декоративно-прикладного мистецтва, Івано-Франківського ВПУ № 21 та Рівненського центру зайнятості. Молоді майстри, під керівництвом досвідчених ковалів, виготовлятимуть огорожу та арку для острова Закоханих, що на міському озері Івано-Франківська.

По завершенні активної частини фестивалю, уже 10 травня, у Бастіоні відкриється виставка «Орнаментальне ковальство-2015».

ПРОГРАМА ФЕСТИВАЛЮ «СВЯТО КОВАЛІВ – 2015» 

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

8 травня, п’ятниця

9.00 – 18.00 – площа Бастіон.
– Реєстрація гостей та учасників.
– Демонстрація ковальської праці та ярмарок кованих речей, виготовлення ковалями України та іноземними гостями елементів для спільної композиції.
– пленер «Позитив». Приймаються на розгляд ескізи для створення композицій на тему «Позитив»: удача, успіх, радість, добро, натхнення, добробут, достаток, гаразди, стабільність, щастя, любов, благополуччя, гармонія, сила, розвиток, розум, мудрість, тощо… розміром орієнтовно 600х600х800мм. Майстрам, ескізи яких буде обрано для виконання, надаються матеріали та обладнання, команда помічників, інструменти, безкоштовне проживання та харчування протягом фестивалю.
– Майстер-класи. Бажаючі показати свою майстерність просимо зголоситися, вам буде надано безкоштовне житло та харчування. 18.00 – Конференції-презентації ковалів (готель «Надія»). Приймаються заявки на виступ (до 10 хвилин).

9 травня, субота
9.00 – 17.00 – площа Бастіон.

– Реєстрація гостей та учасників.
– Демонстрація ковальської праці та ярмарок кованих речей, виготовлення ковалями України та іноземними гостями елементів для спільної композиції.
– площа Бастіон – пленер «Позитив»
– Майстер-класи

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

10 травня, неділя

10.00 – Відкриття 13 міжнародної виставки «Орнаментальне ковальство» (галерея «Бастіон»).

Нагородження номінантів виставки та відзнака кращих робіт фестивалю. Завершення фестивалю.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності