Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

В Ізмаїльський порт вперше відправився поїзд КТ “Вікінг”, що з’єднає його з Балтикою

Вперше в Ізмаїл відправився поїзд комбінованого транспорту “Вікінг”. У його складі перевозиться 41 40-футовий контейнер з целюлозою.

Відзначається, що приєднання до маршруту поїзда комбінованого транспорту “Вікінг” нової станції – Ізмаїл Одеської залізниці – стало результатом спільної роботи АТ “Укрзалізниця”, ПрАТ “Пласке”, ДП “Ізмаїльський морський торговельний порт” та партнерів.

Цей крок сприятиме більш зручній подальшій відправці вантажів морським і річковим транспортом з використанням потужностей порту в країни Центральної і Південної Європи, розташованих в басейні річки Дунай, а також в зворотному напрямку”, – зазначаються в повідомленні пресслужби УЗ.

В майбутньому планується збільшити щомісячний обсяг вантажообігу в напрямку Ізмаїльського порту та перевозити різні номенклатури вантажів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Міжнародний проект “Вікінг” був заснований в 2002 році з метою підвищення конкурентоспроможності залізничного транспорту в порівнянні з іншими видами транспорту. Він дозволив з’єднати регіони Чорного та Балтійського морів. Зараз в ньому беруть участь вісім країн.

Учасники проєкту працюють в напрямку збільшення вантажопотоку в складі поїздів “Вікінг” і розширення його географії.

Також в УЗ підкреслили, що за 6 місяців 2021 року територією України залізничним транспортом перевезено 220 624 TEU, що на 1,8% більше обсягів перевезень контейнерів за аналогічний період 2020 року і становить 2,2% від загального обсягу перевезених вантажів залізничним транспортом.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності